24 Ιουν 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘA

Συμπολίτες «Αγανακτισμένοι», Αποφασισμένοι.

Όλοι μαζί:

Αγωνιζόμαστε διεκδικούμε απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το μνημόνιο.

1) Γιατί στο άρθρο 14 παράγρ. 5 αναφέρει: «Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από τις ασυλίες προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας της».

2) Γιατί είναι αντισυνταγματικό διότι πραξικοπηματικά δεν έχει κυρωθεί η δανειακή σύμβαση από τη βουλή με τις 180 απαιτούμενες ψήφους βουλευτών.

3) Γιατί έχει παράνομα και παράτυπα υπογραφεί από τον υπουργό οικονομικών, στις 8 Μαϊου 2010, ενώ η σχετική εξουσιοδότηση του δόθηκε στις 11 Μαϊου 2010.

4) Γιατί είναι η μόνη κυβέρνηση στον κόσμο που έχει υπογράψει ενυπόθηκα δάνεια. Οι δανειστές μπορούν να κάνουν κατάσχεση σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, σε υποθαλάσσιο πλούτο, σε ορυκτά του υπεδάφους, στα αποθέματα χρυσού του κράτους, ακόμη και στην Ακρόπολη.

5) Γιατί μας απαγορεύει να δανειστούμε από άλλες πηγές, που μπορούσε η χώρα να δανειστεί με μικρότερα επιτόκια και με λιγότερο επαχθείς όρους.

6) Γιατί καταργεί κοινωνικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων που οι λαοί απέκτησαν μόλις τα τελευταία 130-150 χρόνια, καταλύοντας με αγώνες, ιδρώτα και πολύ αίμα, μεσαίωνα, φεουδαρχίες και ελέω θεού μοναρχίες.

7) Γιατί το μνημόνιο και η πολιτική συνεχών μνημονίων, που το ένα φέρνει το επόμενο χωρίς τέλος, των συνεχών τοκογλυφικών δανείων, όχι μόνον δεν είναι λύση, αντιθέτως τα μνημόνια είναι το πρόβλημα, γιατί με την συνεχή κεφαλαιοποίηση των τόκων μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια! Εφαρμοζόμενα μεγαλώνουν την ύφεση και την ανεργία και οδηγούν όχι μόνο στη φτώχεια αλλά στην πείνα.

Η «βοήθεια» με τα τοκογλυφικά επιτόκια, έχει σκοπό να αυξήσει ακόμα περισσότερο το «χρέος» ώστε να μην μπορέσουμε ποτέ να ξεχρεώσουμε, με απώτερο στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές (πχ μετοχή του ΟΤΕ) και την υποδούλωση του λαού προς όφελος των δανειστών μας.


8) Γιατί το δίλημμα δεν είναι ή μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά χρεοκοπία με χρέος 330 δις ή με 500 δις ευρώ και με ξεπούλημα όλης της χώρας.

9) Γιατί ο υποθαλάσσιος πλούτος και τα ορυκτά του υπεδάφους της Πατρίδας μας είναι πολλαπλάσιος του χρέους.


Αθήνα 24.06.11

Επικοινωνία: g.papagian@in.gr
perikklymenos@gmail.com
κινητό: 6977604401

Δεν υπάρχουν σχόλια: