21 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Aπεβίωσε τη νύχτα 18ης προς 19 Νοεμβρίου ο Νεοκλής Σαρρής, Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, πανεπιστημιακός δάσκαλος, αγωνιστής των δίκαιων του ελληνικού λαού.

Σπούδασε Νομικά στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε στην Πόλη βοηθός του Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενώ συμμετείχε στο τουρκικό δημοκρατικό Φοιτητικό Κίνημα της εποχής και διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.. Όταν  το 1960 έγινε πραξικόπημα στην Τουρκία, φυλακίστηκε και κατόπιν ήρθε να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Έκτοτε, αναμείχθηκε ενεργά με τα Ελλαδικά «κοινά» μέσα από την Ένωση Κέντρου . Κατά την τελευταία περίοδο, (κατόπιν επιθυμίας και του Ι. Ζίγδη), ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΔΗΚ.

Υπήρξε, ως βαθύς γνώστης, οξυδερκής αναλυτής των τουρκικών πολιτικών και πολιτισμικών εξελίξεων, αλλά και εκφραστής της ζωντανής ιστορικής μνήμης του ξεκληρίσματος που υπέστησαν οι ελληνικές και οι αρμενικές κοινότητες από το Τούρκικο Κεμαλικό καθεστώς.

Η δική μας «ιδιαίτερη αναφορά» έχει να κάνει τόσο με την κοινή μας σχέση με την Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη), όσο και την κοινή προσπάθεια κατά του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν που έθαβε οριστικά το Κυπριακό ζήτημα.
Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια

Στην ΕΔΗΚ ευχόμαστε καλή συνέχεια

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
energoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: