21 Μαΐ 2012

Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΝ "ΠΑΡΟΝ"

«Αποφθέγματα»

-"ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"

Σήμερα ανοίγει. Μεθαύριο ξανακλείνει.
Πλήρης σεβασμός της Λαϊκής Ετυμηγορίας!

Η παλαιά ρήση: «ξέρεις τι θα έκανα εγώ (ρε) αν γινόμουνα πρωθυπουργός για μια μέρα», συναντά την νεο-ελληνική πραγματικότητα: εκλέγεσαι βουλευτής ίσα-ίσα για να ορκιστείς και να επιστρέψεις σπίτι σου.. Ο απόλυτος νεο-ελληνικός σουρεαλισμός.

Ψεκάστε.Σκουπίστε.Τελειώσατε.

-“BARICATTE”

Για όσους ονειρεύονται «Οδοφράγματα» και άλλες τέτοιες «επαναστάσεις» του εικοστού αιώνα: Προσέξτε, μην μας στήσουν τα Οδοφράγματα άλλοι (και εν συνεχεία, στήσουν εμάς στον τοίχο..) Να τολμήσω να προσθέσω την φράση «Ποιος κάνει λόγο για νίκες; Το παν είναι να αντέξουμε» (Ράινερ Μαρία Ρίλκε), ή θα χαρακτηρισθώ ύποπτος ότι κλείνω το μάτι στους αντεπαναστάτες;

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να κερδηθεί η (όποια) σχετική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, από οποιονδήποτε που ΑΓΝΟΕΙ ή «προσπερνά» την νούμερο ΕΝΑ ωρολογιακή βόμβα για την χώρα: την ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
Ας το λύσουμε με τον καλύτερο Δημοκρατικό τρόπο, αρκεί να ΦΥΓΟΥΝ οι στρατιές από την χώρα Τα άλλα είναι: ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.. ή , εκ του πονηρού.. Όταν θα καίγεται από παντού ο κάμπος, δεν θα σας (μας) σώσει η επίκληση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»..

-«ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ» Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι Νέο-Οθωμανοί γείτονες, άξιοι διάδοχοι σε τούτο των Κεμαλικών. Διότι όπως έχω ξαναδιατυπώσει: Νέο-Οθωμανισμός και Κεμαλισμός=τα δύο κεφάλια του τούρκου Ιανού. Και τα δύο: εχθρικά για την χώρα μας.. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του Εγκεμέν Μπαγίς (αρμόδιος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης) να μιλήσει. Τι είπε; «Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της “Μακεδονίας”, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της»!, παρατήρησε ο Τούρκος υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι. «Τότε και εμείς θα την στηρίξουμε», πρόσθεσε, «διότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και της Μακεδονίας»…. Γρηγορείτε..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠAΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: