18 Ιουλ 2012

ΟΧΙ «Ε.Ο.Ζ.»ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!



Ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ, της ΕΔΗΚ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ, της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ και ανένταχτων του σοσιαλιστικού χώρου.
Την τελευταία περίοδο μετά την επιβολή του πρώτου Μνημονίου που έδεσε τον Λαό μας χειροπόδαρα και σέρνει την Χώρα στην εξάρτηση και στην υποτέλεια, πολύς λόγος γίνεται ,συν τοις άλλοις, και για την καθιέρωση «Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών» μέσα στην Ελληνική Επικράτεια.
Σε αυτές τις περιοχές την καθιέρωση των οποίων υπηρετούσε το σχέδιο Καλλικράτης, πέραν των άλλων, θα ισχύουν «ιδιαίτερες» οικονομικές αμοιβές των εργαζομένων, έξω και πέρα από οποιεσδήποτε εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι ιδιοκτήτες τους θα νέμονται «ελέω θεού» τους φυσικούς πόρους, τα μνημεία πολιτισμού και φυσικού κάλους και τις πιο προσοδοφόρες παραγωγικές δυνατότητές τους.
 Θα αναφερθούμε όμως σήμερα εδώ, σε μία τέτοιου είδους «Ε.Ο.Ζ.» η οποία όχι μόνο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να θεσμοθετηθεί, αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ούτε καν να μπει στην σχετική συζήτηση περί «Ε.Ο.Ζ.»
Αναφερόμαστε στην «Ε.Ο.Ζ.» της Ελληνικής Θράκης, για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία και από οικονομικά συμφέροντα και είναι βέβαιο ότι πίσω από αυτά καραδοκούν δυνάμεις που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και εργάζονται για την αλλαγή των συνόρων της Βαλκανικής.
 Επισημαίνουμε: η ανακήρυξη «Ε.Ο.Ζ.» στην ιδιαίτερα ευαίσθητη αυτή Ακριτική περιοχή, εγκυμονεί κινδύνους, αφού είναι γνωστές επιβουλές και μεθοδεύσεις για την περιοχή, προερχόμενες εκτός συνόρων.
Το ακραίο παράδειγμα της χρησιμοποίησης της «Αυτονομίας» του Κοσσόβου (Κοσσυφοπεδίου) από τους Αμερικανούς και Γερμανούς  ιμπεριαλιστές, την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, δεν πρέπει να φεύγει από το μυαλό μας.
Η εμμονή διάφορων πλευρών στην θεσμοθέτηση «Ε.Ο.Ζ» στην Ελληνική Θράκη δεν είναι τυχαία. Η διαφοροποίηση της γεωγραφικής αυτής περιοχής από τον υπόλοιπο ελληνικό κορμό, την αποκόπτει από την υπόλοιπη Χώρα, δίνει λάθος μηνύματα. Επισημαίνουμε τέλος ότι: οι οικονομικοί «παράδεισοι» είναι «παράδεισοι»για τους οικονομικά ισχυρούς, «κόλαση» για τους εκεί εργαζόμενους.
 Να ενισχυθεί η Ακριτική Ελληνική Θράκη με άλλους τρόπους, όχι με την… θεσμοθέτηση «Ε.Ο.Ζ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: