24 Σεπ 2012

Eπί Τροχάδην

«Γερμανοί και Τούρκοι»….
(Δύση και Ανατολή…)
1.-Ο καθηγητής Φλάϊσερ για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Ο γνωστός, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» δήλωσε << Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες >>.

Ο αυστριακός ιστορικός μίλησε για τις καταστροφές κατά την γερμανική κατοχή. Αναφέρει ότι: δολοφόνησαν 60.000 Έλληνες Εβραίους, εκτελέστηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από την πείνα και ένα στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά την γερμανική οπισθοχώρηση.
Πολλοί ήταν οι άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περίπου 100.000 κατοικίες. Ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

Ο αυστριακός ιστορικός εκτιμά ότι είναι ουτοπικό να δεχθεί η γερμανική πλευρά να πληρώσει επανορθώσεις για την Ελλάδα, γιατί αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο και ως εκ τούτου θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο μάλιστα είχε αναγνωριστεί, τόσο από τις ναζιστικές δυνάμεις όσο και από τον ίδιο τον Χίτλερ, ως δάνειο που θα αποπληρωνόταν, αλλά χωρίς τόκους.

Ο Αυστριακός ιστορικός, στο τέλος της συνέντευξης ανέφερε ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετά το 1990, διακήρυτταν επίσημα πως δεν παραιτούνται από τις απαιτήσεις, τις οποίες θα θέσουν σε μια ευνοϊκή χρονική στιγμή, στιγμή όμως, που ποτέ δεν ήλθε και τώρα είναι φυσικά η πλέον δυσμενής στιγμή για να τεθεί αυτή η ιστορικά και ηθικά θεμελιωμένη αξίωση.

2.- Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού

Τον Αύγουστο του 1996 Τούρκοι εγκάθετοι εκτέλεσαν τους δύο Κύπριους αγωνιστές Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Τον Τάσο Ισάακ τον λιντσάρανε κοντά στην πράσινη γραμμή, τον Σολωμό Σολωμού τον εκτέλεσαν με απίστευτη ψυχρότητα, όταν προσπάθησε να κατεβάσει την Τουρκική σημαία από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ , συνελήφθη ένας από τους συμμετέχοντες στη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πρόκειται για τον καθηγητή πανεπιστημίου Erhan Arıklι, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας, στο αεροδρόμιο Μανάς, της πρωτεύουσας Μπισκέκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά είναι ΕΝΤΕΚΑ οι Τούρκοι που καταζητούνται από την Ιντερπόλ για την άγρια δολοφονία των δυο Κυπρίων, τον Αύγουστο του 1996!

Όταν έγιναν οι δολοφονίες ο Erhan Arıklı ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir. Γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λάπηθο, το 1976.

Είναι προφανές ότι μετά τη σύλληψη τέθηκε σε συναγερμό το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, το οποίο θα επιδιώξει να κάνει το παν για να μην εκδοθεί ο φονιάς στην Κύπρο!.....

Εν αναμονεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: