29 Οκτ 2012

Επί Τροχάδην από το χθεσινό ΠΑΡΟΝ




  -Εδώ, μας αλλάζουν τα φώτα… («είδες η ΔΕΗ»)

Ως τώρα γνωρίζαμε ότι ο ηλεκτροφωτισμός είναι κοινωνική παροχή για όλους, ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Φαίνεται πως όχι. ¨Η λάθος είχαμε καταλάβει, ή, άλλαξαν τα πράγματα (και μας άλλαξαν τα φώτα). Αλλιώς πως εξηγούνται «ειδήσεις» σαν και αυτή;
 «Αύξηση έως 40% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σταδιακή αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να αντανακλούν το πλήρες κόστος έως το δεύτερο τρίμηνο του 2013 απαιτεί η τρόικα, με την πρώτη δόση να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου. Η υλοποίηση του μέτρου οδηγεί σε αυξήσεις έως και 40% για τις χαμηλές καταναλώσεις που αφορούν 2,2 εκατ. Καταναλωτές»…


    - ..την στιγμή που , δίπλα μας, γίνεται χαμός…

---------------------------------------------------
   α)  Κατά τον T.Ερντογάν, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας, η περιβόητη (ΜΙΤ) θα μπορούσε να μεταβεί στο Ιμραλί όπου κρατείται ο Ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν (τον θυμάστε κ.κ. Σημίτη, Πάγκαλε..) και να έχει συνομιλίες μαζί του για βρεθεί λύση ώστε να τερματίσουν οι Κούρδοι αντάρτες του PKK τις επιχειρήσεις εναντίον των Τουρκικών Δυνάμεων !

Η "MİT μπορεί να κάνει οποιοδήποτε είδος της κίνησης, ανά πάσα στιγμή …
Για παράδειγμα, αν είναι απαραίτητο να πάει στο Ιμραλί ακόμη και αύριο, θα ήθελα να πω στην MİT ,ότι μπορεί : «Κάνε ό,τι πρέπει να γίνει," είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό NTV.
Οι συνομιλίες αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν είναι να φέρουν λύση και δεν πρέπει να θεωρείται μια κίνηση υποστήριξης της τρομοκρατίας, πρόσθεσε…
Βλέπεις,πολλοί οι σκοτωμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί από τους Κούρδους τελευταία…

   Β) Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία  με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν  εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο:

Β. Πούτιν: "Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε εισβολή σε συριακό έδαφος. Ακόμη και ένας Τούρκος στρατιώτης να μπει στην Συρία θα το αντιμετωπίσουμε σα να μπήκε στην Μόσχα"!

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Αυτό είναι απειλή, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Κινδυνεύει η ασφάλειά μας"

Β.Πούτιν: "Πάρτε το όπως θέλετε , αλλά ισχύει απόλυτα αυτό που είπα"!
Προς επιβεβαίωση της προειδοποίησης ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή απογείωσης ενός ζεύγους στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών Tu-160 BlackJack (άλλη πηγή αναφέρει ότι ήταν Tu-22M Backfire) που απογειώθηκαν μέσα στη νύχτα και πέταξαν στα όρια του τουρκικού FIR. ..
 Ακούει κανένας άλλος τους τριγμούς στην γειτονική χώρα;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: