5 Νοε 2012

Επί Τροχάδην -ΤΟ ΠΑΡΟΝ 4-11-2012


Eπί Τροχάδην
ME ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΝ

«..Φέτος, στις 16 Ιουνίου, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στις 8 η ώρα το πρωί, στις ειδήσεις γαλλικού κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού ανακοινώθηκε λίστα γαλλικών επιχειρήσεων που θα διέκοπταν τή δραστηριότητά τους στην Ελλάδα σε περίπτωση που κέρδιζαν τις εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις που αρνούνταν νά υποκύψουν στις απαιτήσεις της Ευρώπης καί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κοιταχτήκαμε άφωνοι … τούτη η πληροφορία δεν είναι αθώα καί ουδέτερη. Δεν ενημερώνει. Είναι συγκαλυμένη απειλή. Ρίχνεται στον αέρα για νά δηλωθεί καθαρά ότι η Ευρώπη χωρίστηκε πια σε εντολείς καί εκτελεστές, σε κυρίαρχους καί υποτελείς. Ως εκ τούτου αναιρείται αυτόματα κάθε έννοια διαλόγου σ'οποιοδήποτε επίπεδο. Να το πω αλλιώς; Ιδού: σε συν θήκες αφέντη καί δούλου δεν μπορεί νά υπάρξει αυθεντικός διάλογος ούτε για το σχήμα καί το χρώμα του κάδου των σκουπιδιών μας. Ήδη τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια η Ευρώπη κρεμόταν από την καρδιά μας από μία κλωστούλα. Στις 16 Ιουνίου ήλθε καί την έκοψε από μόνη της. Άρκεσαν λίγες φρασούλες για νά λάμψει μέσα μας η αλήθεια: η Ευρώπη δεν υπήρχε πια. Οι λαοί μας έχουν παραδώσει τις τύχες τους σ' ένα οικονομικό Διευθυντήριο που σφετερίζεται το όνομα της….»
(από ομιλία  στην 14η Διεθνή Συνάντηση του Atelier du roman Στο Ναύπλιο, 6 καί 7 Οκτωβρίου 2012. -πηγή: Aντίφωνο)



2. - «οι Εορτές της Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ δεν είναι «εθνικιστικά κιτς»: Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.



Την ενόχλησή του για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ για αλλαγή στον τρόπο εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου εξέφρασε ο μητροπολίτης Αιτωλία και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Εμείς ζούμε στο Μεσολόγγι και αγαπούμε το Μεσολόγγι. Ποτέ δε θα λησμονήσουμε και δε θα προδώσουμε την γνησία και ματωμένη ιστορία και ζωή του Μεσολογγίου. Οι Εορτές της Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ δεν είναι «εθνικιστικά κιτς», ούτε «στερεοτυπικές εκδηλώσεις». Είναι ζωντανές γιορτές ευγνωμοσύνης και τιμής αφ ενός των γενικών προμάχων και μαρτυρικώς πεσόντων πατέρων μας, οι οποίοι έπεσαν «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος και του Μεσολογγίου την ελευθερία», αφ ετέρου εορτές που αναγεννούν, αναζωογονούν, εμψυχώνουν όλους μας και ιδιαιτέρως τα λεβέντικα νειάτα της Αιτωλοακαρνανίας και μας κάνουν να νοιώθουμε περισσότερο ορθόδοξοι χριστιανοί και γνήσιοι Έλληνες…
  Η ιστορία γράφτηκε στο Μεσολόγγι με αίμα και θυσία. Δεν διαγράφεται με φληναφήματα ανιστόρητων και αδαών. Ο Ευριπίδης υπογραμμίζει «Όλβιος έστι όστις της ιστορίης έσχε μάθησιν», όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος σε αφανισμό. Εδώ είναι Μεσολόγγι, εδώ κατοικούν Μεσολογγίτες απόγονοι ηρώων και μαρτύρων.

 Τα λόγια της κας Ρεπούση δεν μας επηρεάζουν, είναι γραμμένα πάνω στο νερό. Ας αφήσει το Μεσολόγγι να λάμπει, να φωτίζει, να εμπνέει, να αναζωπυρώνει την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
 Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς».



 3.-“Έγινε αχαλίνωτη κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας με τα CDS»

:Ζωή Γεωργαντά.(πρώην Δ/ντρια της ΕΣΥΕ)

“Έγινε αχαλίνωτη κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας με τα CDS. Αυτοί που αγόρασαν CDS το φθινόπωρο του 2009, κέρδισαν γύρω στα 26 δις! Αυτά που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας  είναι εγκλήματα, είναι οικονομική γενοκτονία!!”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: