26 Δεκ 2012

Η ΣΤΗΛΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΟΝ


Επί Τροχάδην

-Άγνωστοι κατέστρεψαν το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στην Τρίπολη της Λιβύης

(.. περίεργο, δεν μάς διαβεβαίωναν οι Δυτικοί ότι ο “επίκειται πολιτισμένη Δημοκρατία»;)

Άγνωστοι κατέστρεψαν το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων μαχητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τρίπολη της Λιβύης, αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζοντας ως αποκρουστική την πράξη.

Σε επιστολή του ο έλληνας υπουργός εκφράζει στον ομόλογό του, Μαχμούντ αλ Μπαργκάτι, την λύπη του για το συμβάν.

Ζητά ακόμη από τη λιβυκή κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στην άμεση αποκατάσταση της σοβαρότατης ζημιάς.

 -Η απογραφή στην γειτονική Αλβανία εξαφάνισε τους ορθόδοξους ..
 Τελικά οι πρόσφατες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα, περί των ορίων του αλβανικού κράτους, δεν ήταν καθόλου τυχαίες..
Εξαφάνισε τους Ελληνορθόδοξους διά αλχημειών η Κυβέρνηση του!
Με τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού που ανακοίνωσε επισήμως η κυβέρνηση των Τιράνων, εμφανίζονται οι ορθόδοξοι στο μικρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ιστορικά, στο 6,75% του πληθυσμού, όταν κατά γενική παραδοχή, σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις, ξεπερνάει κατά πολύ το 20%.  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και του Κληρικολαϊκού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, χαρακτήρισε τη διεξαγωγή της απογραφής «στημένη διαδικασία», που κρύβει πολλές σκοπιμότητες.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, 57% των ερωτηθέντων φέρονται να δήλωσαν σουνίτες μουσουλμάνοι, 2% μπεχτασήδες (σ.σ. αίρεση του Ισλάμ), 10,3% καθολικοί, 2% άθεοι, ενώ 13,9% αρνήθηκαν να απαντήσουν. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί εμφανίζονται 180.000 σε σύνολο πληθυσμού 2.800.000 Αλβανών...
Οι ορθόδοξοι θεωρούν ότι το τωρινό αποτέλεσμα ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και υποκρύπτει ευρύτερες σκοπιμότητες. Σε σχέση με τον μεταδιδόμενο ισχυρισμό ότι υπήρξε δραματική μείωσή τους λόγω μετανάστευσης, απαντούν μεταξύ άλλων με το απλό ερώτημα :«πώς είναι δυνατό να μετανάστευσαν μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι και από τους καθολικούς κανένας;». Βάλλουν δε ευθέως εναντίον του τρόπου που διεξήχθη η απογραφή και δεν είναι οι μόνοι:
τη διαδικασία αποδοκίμασαν και οι καθολικοί χριστιανοί του Βορρά, ενώ το σύνολο των εθνικών μειονοτήτων (Έλληνες, Βλάχοι, Μαυροβούνιοι και Σλαβομακεδόνες) απείχαν.
Πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές , ανέφεραν ότι η όλη επιχείρηση της απογραφής δείχνει να σχεδιάστηκε στο πνεύμα του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στην Αλβανία και υλοποιήθηκε έτσι ώστε να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική. Ποια είναι αυτή; «Η εμφάνιση ενός κράτους αμιγώς αλβανικού ως προς το έθνος και μουσουλμανικού ως προς το θρήσκευμα, με περιθωριακές εθνικές μειονότητες, ‘ολίγη’ από καθολικούς και σχεδόν καθόλου ορθοδόξους...». Τους οποίους ορθοδόξους ο επανεμφανιζόμενος αλβανικός εθνικισμός και μεγαλο-ιδεατισμός κατηγορεί με κάθε ευκαιρία, ως «δούρειο ίππο» της Ελλάδας στην Αλβανία.

«Αναταράξεις στις σχέσεις Αλβανών και Ελλήνων :
ΟΙ ΜΕΧΡΙ σήμερα σχέσεις των ορθοδόξων χριστιανών, του ελληνικού πληθυσμού με την αλβανική ηγεσία ήταν πολύ καλές λόγω της στάσης αλλά και της προσωπικότητας, του κύρους του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου. Με την εξέλιξη αυτή και την προσπάθεια «εξαφάνισης» των Ορθοδόξων θα προκληθούν αναταράξεις στις σχέσεις των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 1994, η αντίδραση των ορθοδόξων στην προσπάθεια του Σαλί Μπερίσα να διώξει τον κ. Αναστάσιο προκάλεσε πολιτική κρίση και είχε σαν αποτέλεσμα να καταψηφισθεί το σχέδιο Συντάγματος που περιείχε το σχετικό άρθρο. Αναμένεται ότι θα υπάρξουν και αντιδράσεις εκτός Αλβανίας. Κυρίως από ορθόδοξες Εκκλησίες.» («Φιλελεύθερος» Κύπρου, 20.12.12)
-Καλές Γιορτές!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: