14 Ιαν 2013

Ημερίδα με θέμα: "Σεισμοί και κατασκευές" από το Τ.Ε.Ε. Κεφαλονιάς



Το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο "Κέφαλος" ημερίδα απο το Τ.Ε.Ε. Κεφαλονιάς σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό των τοπικών αρχών του νησιού και έπειτα με τις ομιλίες των καθηγητών σχετικά με το σοβαρό αυτό φαινόμενο του σεισμού και θέματα σχετικά με τους σεισμούς. Στη συνέχεια, την εισαγωγή στην ημερίδα έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάσης Γιανναδάκης και ακολούθησαν οι εξής ομιλίες:

"Σεισμική προστασία κατασκευών: Από την ολίσθηση και την απόσβεση στο λικνισμό" από τον καθηγητή Νικόλαο Μακρή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

"Οι ιδιόμορφοι σεισμοί της Κεφαλονιάς" από τον καθηγητή Ευστάθιο Στείρο, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

"Εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης" από τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, Δρ.Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών.

"Περιγραφή έργου αποκατάστασης γέφυρας De-Bosset" από τον Σταύρο Τραυλό, Πολιτικός Μηχανικός, προέδρος ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Πρόκειτο για εξαιρετικές στο σύνολό τους παρουσιάσεις, με αρκετό ενδιαφέρον, επιστημονικό και όχι μόνο, ενώ παρουσιάστηκαν και αρκετά πράγματα για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα η εμπεριστατωμένη μελέτη για τους σεισμούς του 1953 και η μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας. Εμείς να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο τοπικό ΤΕΕ και τον κο Σταύρο Τραυλό για τη διοργάνωση, αλλά και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν άμεσα ανάλογες διοργανώσεις!!!


Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Οροϊλίδου

Πηγή: http://www.mykefalonia.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=21291:q-q&Itemid=267#ixzz2HxmwsZTE

Δεν υπάρχουν σχόλια: