18 Ιουν 2013

Δημόσια Τηλεόραση


Επί Τροχάδην

 "Δημόσιο" είναι κάτι που ανήκει στο δήμο (όπως σωστά μας υπενθυμίζει το «ithacanet”). Δηλαδή: «σε εμάς».

  Η τρικομματική κυβέρνηση, δεν δημιούργησε απλά "θέμα" με την ΕΡΤ, δημιούργησε θέμα (λειτουργίας της όποιας) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αλλά και όσον αφορά την χρήση του όρου: Δημόσιο.

 Διότι οι λέξεις έχουν μέσα τους το "αυτονόητο". Έχουν το δικό τους νόημα, καμωμένο από την μακροχρόνια  χρήση τους. Το αυτονόητο, το νοητό και κατανοητό, -όπως παράλληλα, υπάρχουν πράξεις ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ…

 Στην περίπτωση της "ΕΡΤ" έχουμε μια «παραδοχή»: ότι οι υπηρέτες της Ολιγαρχίας και των δανειστών, ενεργούν σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

 Και ως την ώρα που γράφονται τούτες οι σειρές, υπάρχει μια ΑΥΘΌΡΜΗΤΗ ΛΑΪΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ περί του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. Διότι ΔΕΝ κλείνεις, ΔΕΝ καταργείς «Δημόσιο Χώρο, Δημόσια Περιουσία», εν προκειμένω την Δημόσια Τηλεόραση. Δεν «αποφασίζεις και διατάσεις». Αυτή η εποχή πέρασε ανεπιστρεπτί..

  Μια ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που αφορά μεγάλα τμήματα του Λαού μας: από τους  Άνεργους φορολογούμενους μέχρι όλους εμάς που πληρώνουμε εισφορά υπέρ της (κατηργημένης) ΕΡΤ, από τους μονίμως «διαμαρτηρόμενους» έως  αυτούς που θεωρούν αδιανόητο να χαθεί «εν μία νυχτί» μια φωνή ενημέρωσης τους  (ή, και ψυχαγωγίας τους)

Επειδή “scripta manent” θα γράψω κι΄ εγώ το αυτονόητο, παρότι έχει αναρτηθεί παντού στο διαδίκτυο. Να διαφυλαχθεί πάσει θυσία το Αρχείο της ΕΡΤ που περιλαμβάνει ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές της Ιστορίας τούτου του τόπου..

 Θα έγραφα να διαφυλαχθεί και ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της όποιας μελλοντικής ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, αλλά φοβάμαι μην γίνω «ντεμοντέ», μήπως είμαστε ήδη «πασέ».. (σε τούτη την ασύλληπτη «εποχή των αγορών».. και των Αγοραίων βεβαίως-βεβαίως..)

Διότι: Δημόσια Τηλεόραση, Δημόσια Αγαθά, Δημόσια Περιουσία: καθίστανται όλο και συχνότερα ΑΓΝΩΣΤΕΣ λέξεις..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: