22 Ιουλ 2013

ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ και ΛΕΦΤΑΔΕΣ..

Επί Τροχάδην
ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ και ΛΕΦΤΑΔΕΣ..

 -H είδηση: «Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ύστερα από «διαπραγματεύσεις μηνών» με την τρόικα, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε χθες τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου»
Η απαίτηση μας ως Καταναλωτών: να ΔΟΥΜΕ την ΜΕΙΩΣΗ επί των αποδείξεων, να «το καταλάβει η τσέπη μας»
(για το πώς φτάσαμε, από το «να μην γίνουμε χώρα γκαρσονιών» του Αντώνη Τρίτση, ΑΚΡΙΒΩΣ: σε ΧΩΡΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΩΝ.., για το πώς έρχονται οι Βορειοευρωπαίοι και χαίρονται την χώρα μας ενώ εμείς προσφέρουμε μόνο υπηρεσίες…,μια άλλη φορά…)
  -Στο μεταξύ, η κατάσταση στο Νότο χειροτερεύει:
Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε νοικοκυριά. Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα, στην Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κοινωνική κατάσταση. Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, στα παραπάνω κράτη το 20% των νοικοκυριών δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας. Στην Ε.Ε. κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 16% των νοικοκυριών, ενώ τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%). Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της Ε.Ε. όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.
 Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος.. Χωρίς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, χωρίς ΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, χωρίς ΘΕΛΗΣΗ και ΒΟΥΛΗΣΗ για μια Εναλλακτική Διέξοδο προς όφελος του Λαού μας και της Πατρίδας…όλο και θα απομακρύνεται το «φως στην άκρη του τούνελ»..)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: