17 Σεπ 2013

-ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Επί Τροχάδην
 -ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν ότι η χώρα δεν βαρύνεται μόνο με την Κατάρα των Μνημονίων, αλλά ότι υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα, κρίση διαρκείας, αδιέξοδο.. κρίση Ταυτότητας, καμία συνολική πρόταση Διεξόδου
 Την ώρα που: όπως γράφουν τα «Επίκαιρα», πίσω από την διάλυση (και) της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκεται η προσπάθεια για Γερμανική κυριαρχία και στους εξοπλισμούς, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να παραιτούμεθα –το ένα μετά το άλλο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τελευταίο κρούσμα: Η ανακήρυξη της Στρογγύλης Δωδεκανήσου ως Αρχαιολογικού Χώρου.
  «ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ  ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ως Αρχαιολογικού Χώρου» , επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΚΙ, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως σκάνδαλο.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ανακήρυξη της Νήσου Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου στις 9.9.2013, έχει ως μόνο σκοπό, το μικρό τρίγωνο ΑΟΖ της Τουρκίας σ΄ εκείνο το σημείο να γίνει ένα μεγάλο τετράπλευρο που φτάνει μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου! Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται αυτόματα τεράστια απώλεια ΑΟΖ από την Ελλάδα και ταυτόχρονα διακοπή της σύνδεσης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την ΑΟΖ της Κύπρου.»
 Φαίνεται ότι η προτροπή των Ηγέτιδων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία) που έχουν «συστήσει» στην Ελληνική κυβέρνηση “να τα βρεί η Ελλάδα με την Τουρκία” στη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, παραμένει εν ισχύ..

 Είναι οι ίδιες μεγάλες δυνάμεις, που έχουν ορίσει το Ισραήλ ως
τοποτηρητή των κοιτασμάτων του Νοτιο-ανατολικού Αιγαίου και την Τουρκία ως τοποτηρητή –συνεκμεταλλευτή των κοιτασμάτων μέχρι και το Ιόνιο.

Βαδίζουμε ταχύτατα, εκτός από την οικονομική, και σε μια εθνική –γεωπολιτική κρίση;
 Είναι λυπηρό να μην υπερασπίζεται κανείς από τους κυβερνώντες σθεναρά την Εθνική  κυριαρχία, τα Εθνικά συμφέροντα, είναι τραγικό που σε εποχή τέτοιας κατάπτωσης και πολλαπλών ανοιχτών ζητημάτων ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΗΓΕΣΙΑ..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: