15 Απρ 2014

«ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΘΕΜΑ Εισβολής-Κατοχής-Εθνοκάθαρσης και Επικοισμού»


 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνάντηση εργασλιας ατόμων και συλλογικοτήτων για το Κυπριακό, στο «Τιτάνια» την Δευτέρα 14.04.14.

 Από τους εισηγητές , έγιναν αναφορές σε βασικές πτυχές του Κυπριακού, προκειμένου να διευκολυνθεί η περαιτέρω συζήτηση. Από τον προεδρεύοντα Γιάννη Σχίζα έγινε αναφορά στην σημερινή συγκυρία και εξηγήθηκε –ανάμεσα στα άλλα- η αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας δράσεων, από τον Θέμο Στοφορόπουλο έγινε αναφορά στους κινδύνους που περικλύει η σημερινή επαναφορά ενός νέου κατασκευάσματος «λύσης» τύπου «Σχεδίου Ανάν» , από τον Ηλία Νικολόπουλο το «άτοπον» ενός υπό κατασκευήν Ομοσπονδιακού «Συντάγματος» μιας Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας με άνισα μέρη..  Από τον Γιώργο Καραμπελιά αναφορά στο προηγούμενο σχέδιο Ανάν και την σημερινή παραλληλία, για την προσπάθεια των Εθνο-μηδενιστών αποπροσανατολίσουν για το ζήτημα  καθώς και μια αναφορά στα τεκμαινόμενα στην Ουκρανία , και από τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο για την σκλήρυνση της Τουρκοκυπριακής πλευράς, για την εμμονή του ΑΚΕΛ και των Ανανιστών στην διαπραγμάτευση των δύο πλευρών που σταμάτησε το 2012 μεταξύ Ταλατ-Χριστόφια και την δική μας οπτική που θεωρεί πάντα το Κυπριακό :θέμα Αυτοδιάθεσης.

Μετά τις ολιγόλεπτες εισηγήσεις, ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους με την έκκληση για διατύπωση προτάσεων για περαιτέρω Πρωτοβουλίες.

Παρευρέθηκαν και μίλησαν ανάμεσα σε άλλους: ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, ο πρόεδρος της «Χριστιανική Δημοκρατίας» Μανόλης Μηλιαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ύπαρξη και δράση των επιτροπών ΣΑΚ και ΣΕΥΑΕΚ για το Κυπριακό. Επίσης παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ Σταύρος Καράμπελας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι συναγωνιστές και φίλοι.

 Στο τέλος οι εισηγητές συγκέντρωσαν τις προτάσεις και αποφασίστηκε τόσο η διεύρυνση της Πρωτοβουλίας με όσους/όσες επιθυμούν, η στενή συνεργασία και από κοινού δράση με ΣΑΚ και ΣΕΥΑΕΚ, η υπογραφή των υπαρχόντων κειμένων από όσους δεν το έχουν υπογράψει, η μετάφραση τη «Μαύρης Βίβλου» (πιθανόν) στα αγγλικά, η οργάνωση εκδηλώσεων για το θέμα στις γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: