2 Ιουν 2014

Η ΣΤΗΛΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014



Επί Τροχάδην

 1. -FINIS CORONAT OPUS (Το τέλος στεφανώνει το έργο)…

(Αναπάντητο) ερώτημα Λάζαρου Μαύρου από την Λευκωσία , με αφορμή την ΑΟΖ και την Γεωγραφία: « Έσπευσαν, ποτέ, στην Αθήνα, με την επιτακτική απαίτηση για Σχεδιασμό Συνολικής Στρατηγικής του Ελληνισμού, για όσα, η προνομιούχα και καραδοκούμενη Γεωγραφία προσφέρει ως δυνατότητες στρατηγικής ενδυνάμωσης, στον Ελληνισμό και σε αμφότερα τα κράτη του;»


2.-Mέγας είσαι Κύριε! Έφυγε ο Κουβέλης, έρχεται ο ΓΑΠ;

Θετικός απέναντι σε μια συνεργασία Κεντροαριστεράς-Αριστεράς(!) εμφανίζεται ο Γιωργάκης Παπανδρέου (ΓΑΠ) σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ενώ υπερασπίζεται τις αποφάσεις της κυβέρνησής του …

Καλεσμένος τoυ Hertie School of Governance o πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιωργάκης Παπανδρέου συμμετείχε στο Βερολίνο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την κυβερνητική διαχείριση στην Ευρώπη μαζί με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ και τον πρώην ιταλό πρωθ
«Για μένα νοιάσου και γυμνάσου»:
Κληθείς από τη Deutsche Welle να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα κι αν οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, απαντά καταρχήν αρνητικά:
«Το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δεν προκαλεί ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μηνύματα και ότι δεν υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Πιστεύω ότι σαν ένα προοδευτικό κίνημα (!) η δημοκρατική παράταξη πρέπει να θέσει μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δομή ενός ακόμα πελατειακού συστήματος, κατεστημένων που ακόμα κυριαρχούν και επηρεάζουν αποφάσεις και την πολιτική ζωή του τόπου».

 Στην ερώτηση της Deutsche Welle κατά πόσο θα ήθελε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς που υπέστη συρρίκνωση των δυνάμεών της ο ΓΑΠ απαντά ως εξής:

«Έχοντας μια πορεία μέσα σ΄ αυτόν τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Σχετικά με τις πιθανότητες μιας κυβερνητικής συνεργασίας Αριστεράς-Κεντροαριστεράς σημείωσε:

«Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως λένε. Δηλαδή, το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον»..
 
 
Mηδείς Αφιλοσόφητος Εισίτω μου την Στέγη»:
Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συζήτηση για τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε του είχε παρουσιαστεί προσωπικά ανάλογο σχέδιο στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Αναφορικά με την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τότε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που θα είχε διεξαχθεί, μια μεγάλη πλειοψηφία θα απαντούσε θετικά στο ερώτημα της κυβέρνησης, εάν «θα πρέπει να στηριχθεί το πρόγραμμα της προσαρμογής». ..

 Το νου μας, αδέλφια ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: