10 Φεβ 2015

ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ - ΠΑΡΟΝ 8-2-2015


Όλα τριγύρω αλλάζουνε….


 1. -Μνημόνια: Η συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή

  « Είναι πολιτική επιλογή με στόχο την εξασθένιση του κρατικού τομέα, προς όφελος του ιδιωτικού και των κερδοσκόπων που ελπίζουν να αρπάξουν φθηνά τη δημόσια περιουσία «(στο αμερικανικό περιοδικό Counter Punch)
  « Μισός αιώνας αποτυχημένων συνταγών λιτότητας του ΔΝΤ σε δεκάδες χώρες του Τρίτου Κόσμου θα έπρεπε να έχει διδάξει την Ευρώπη πόσο ολέθρια είναι η αντίληψη πως η λιτότητα οδηγεί στην ευημερία. » ( πρώην οικονομολόγος της Wall Street και νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Μάικλ Χάτσον)
Ο Ντιν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου » Άνοδος και Πτώση της Οικονομίας της Φούσκας » και διευθυντής του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου Οικονομίας και Πολιτικής γράφει ότι « Η γραμμή του ΔΝΤ δεν μεγενθύνει απλώς τη φτώχεια και την ανεργία. Είναι και αναποτελεσματική. Είναι τραγικό το ΔΝΤ, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα, να επιβάλλει δραστική περικοπή των συντάξεων και δουλειά ως τα βαθειά γεράματα, όταν τα στελέχη του συνταξιοδοτούνται στα 51 τους χρόνια με μηνιαίες απολαβές 100,000 δολαρίων! » (Ντιν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου « Άνοδος και Πτώση της Οικονομίας της Φούσκας » και διευθυντής του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου Οικονομίας και Πολιτικής)


Αυτά και άλλα πολλά, μας υπενθυμίζουν κάθε μέρα πως η Εξοδος από τα Μνημόνια είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του ΕΘΝΟΥΣ και του ΛΑΟΥ μας


 2. ΣΚΟΠΙΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ (!!;;

 Κι’  ενώ η νέα κυβέρνηση της Χώρας διαπραγματεύεται με τους Εταίρους μια νέα επωφελή Συμφωνία, υπάρχουν κι΄άλλα θέματα, πολλά «αγκάθια» στη (περίεργη) γειτονιά μας . ‘Ετσι, διαβάσαμε στην « ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» την Τετάρτη άρθρο με τίτλο «Επιχείρηση… Πραξικόπημα στα Σκόπια» με αφορμή τη δίωξη σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στα Σκόπια και σύλληψη τριών ακόμα ατόμων με την κατηγορία κατάλυσης της συνταγματικής τάξης της χώρας.,Στο άτρθρο  σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ν. Γκρουέφσκι κατηγόρησε τον Ζάεβ ότι συνεργαζόμενος  με  πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, που δεν κατονομάζονται -αλλά σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ ήταν Έλληνες, -απέκτησε  τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων. Στόχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Σκοπίων, γράφει η εφημερίδα, ήταν να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι, προκειμένου  να προχωρήσει στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών.


 Καλπάζουσα φαντασία, ή :«Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ στην ΕΞΟΥΣΙΑ»;;;;;;;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: