29 Ιουν 2015

Το άρθρο μου στο "Παρόν" της 28.06.15 για την Ιθαγένεια: Ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και (άρα) νομιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής-


Σήμερα Πέμπτη 35.06, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ενώ η «Διαπραγμάτευση» με τους Δανειστές συνεχίζεται, γίνεται ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην Ολομέλεια της Βουλής. Δεν γνωρίζω την κατάληξη της- πιθανολογώ όμως βάσιμα ότι το νομοσχέδιο θα περάσει. Την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η ΝΔ που ωστόσο έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Η κίνηση της έγινε μετά την δήλωση των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι αν δεν υπερψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, τότε τίθεται θέμα «δεδηλωμένης» για την κυβέρνηση.

 Έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή το καταψηφίζουν, ένώ το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών».

Το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια συνοπτικά τροποποιεί τον προηγούμενο νόμο 3838/2010 (νόμος Ραγκούση), προσαρμόζοντάς τον στην απόφαση του ΣτΕ (460/2013), που τον είχε κρίνει αντισυνταγματικό. Καταργείται (ευτυχώς) η δυνατότητα κτήσης ιθαγένειας με μόνη προϋπόθεση τη γέννηση στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις εδώ από τους βουλευτές του ΚΚΕ: Το νομοσχέδιο ενσωματώνει την Οδηγία 2011/98/33 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που «υλοποιεί τη γενικότερη κατεύθυνση κεφαλαίου, κρατών - μελών και ΕΕ» για απόλυτη σύνδεση της μετανάστευσης με την αγορά εργασίας, αλλά και την Οδηγία 2014/36/ΕΕ για τους εποχικούς μετανάστες, προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια στους εργοδότες. »

Nα επισημάνω εδώ: «Άλλο λοιπόν τα εργασιακά δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών (αυτονόητα είμαστε υπέρ) και άλλο η μαζική νομιμοποίηση χθεσινών αφιχθέντων στον Ελλαδικό χώρο.» (Παρόν, στη στήλη μου,29.11.09)

Γράφαμε επίσης: «(αναγκαία)η προστασία του εθνικού μας κράτους από την ανεξέλεγκτη, παράνομη είσοδο αγνώστου αριθμού μεταναστών, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εισροή αυτή στην περιοχή του Αιγαίου, ιδιαίτερα «επιβεβαρυμένη» και από άλλες «διεκδικήσεις».. Το πρόβλημα για την Ελλάδα με τα δεδομένα «ανοιχτά» εθνικά μέτωπα, το γνωστό Δημογραφικό πρόβλημα και την ραγδαία όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν περιορίζεται απλώς στην κοινωνική διάσταση.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης, με μέσα δραστικά και αποτελεσματικά, της Λαθρομετανάστευσης είναι για την Ελλάδα ζήτημα εθνικής επιβίωσης.»

(Παρόν, 01.06.09)

 Για μας πρωταρχικός στόχος, εδώ και χρόνια, ήταν και παραμένει: άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του»Δοιυβλίνο 2» , ΝΑΙ στις άδειες παραμονής, στην διαμονή με νόμιμα έγγραφα και στα εργασιακά δικαιώματα-ΟΧΙ στην απόδοση Ιθαγενείας"


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: