22 Μαρ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ»:ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ επί της «συμφωνίας Ε.Ε. και Τουρκίας» για το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό:

Με την «συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας» που ισχύει θεωρητικά από τις 20.03.16, συνεχίζεται η συρρίκνωση της κυριαρχίας της χώρας με την νατοϊκή κηδεμονία στο Αιγαίο και τον επεκτατισμό της Τουρκίας. 

Επισημαίνουμε τα εξής: 

-1. η συμφωνία ΑΦΟΡΑ όλους τους Πρόσφυγες και Μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ΜΕΤΑ την υπογραφή της συμφωνίας. Για όσους είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ, το μέλλον άδηλον, με σίγουρη την παραμονή ενός σημαντικού αριθμού από αυτούς στην Χώρα, στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί ή δημιουργούνται, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. 

-2.Όσον αφορά την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων που θα εγκατασταθούν στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου «για να βοηθήσουν την διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία», να σημειώσουμε ότι: η εγκατάσταση Τούρκων αξιωματούχων (χωρίς ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ δεδομένου ότι ΔΕΝ εγκαθίστανται Έλληνες αξιωματούχοι στα παράλια της Τουρκίας), σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της Frontex, υπό την ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΝΑΤΟ, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της μετατροπής των νησιών σε ένα είδος διεθνοποιημένου εδάφους όπου άλλοι, τρίτοι, θα αποφασίζουν για τις επιστροφές. Επίσης οι Τούρκοι, έχοντας άποψη για τα σημεία παράνομης εισόδου μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, δύνανται να επανέλθουν στο θέμα των «γκρίζων ζωνών», αποτέλεσμα της άφρονος και εθελόδουλης πολιτικής των Σημιτικών «εκσυγχρονιστών» από την εποχή των Ιμίων το 1996. 

-3. Θα αναγνωρίσει η Ελλάδα την Τουρκία ως «ασφαλή Τρίτη χώρα», προκειμένου να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία; Είναι η σημερινή Τουρκία, με τον αδυσώπητο Εμφύλιο Τούρκων - Κούρδων εντός της, μια «ασφαλής Τρίτη χώρα»; 

-4.Η επιτευχθείσα συμφωνία, θα μείνει ανεφάρμοστη πρακτικά ενώ αλυσοδένει την χώρα με υποχρεώσεις που την υπερβαίνουν και γεμίζει τον ήδη προβληματικό κρατικό μηχανισμό με χιλιάδες ξένους τοποτηρητές και επιτρόπους.

Χρειάζεται Εξαιρετική επαγρύπνηση από όλους τους Έλληνες Δημοκράτες, τους Σοσιαλιστές, την Πατριωτική Αριστερά.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ 
Energoisosialistes.blogspot.gr 

Αθήνα 22.03.16

Δεν υπάρχουν σχόλια: