3 Ιουλ 2016

ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ!


Στις 21/5/16, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κατρούγκαλος δήλωνε πως δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις! Παράλληλα, ότι δεν θα έχουν καμία μείωση και ως προς τις επικουρικές, όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κυρίας και επικουρικής 1300€ και κάτω.
Κι΄ όμως, την ημέρα καταβολής των Συντάξεων, στις 29-6-16 , οι συντάξεις ήταν μειωμένες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Διαβεβαίωναν ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα πειραχτούν, τώρα λένε ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις αλλά μεγάλωσαν κάποιοι συντελεστές κρατήσεων….
Όλα τούτα που κάνει η «πρωτοδεύτερη φορά αριστερά», από τα «κάπιταλ κοντρόλ» και ύστερα, τα είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος, θα καίγονταν όλες οι ελληνικές πόλεις…. 
Εγώ από την μεριά μου, οφείλω να υπενθυμίσω το ακόλουθο: είναι από τις "Νεαρές" του ΛΕΟΝΤΟΣ ΣΤ' ΣΟΦΟΥ (αυτοκράτορα από 886-έως 912):
«- Όταν οι εντεταλμένοι να εισπράττουν και να επιβάλλουν φόρους τολμούν να τους αυξάνουν πέραν από το νόμιμα προκαθορισμένο όριο, αν το διαπράξουν πρώτη φορά τιμωρούνται με επιστροφή διπλασίου, καθ΄υπέρβαση εισπραχθέντος. Σε περίπτωση υποτροπής το επιστρέφουν στο Τετραπλάσιο και απομακρύνονται επονείδιστα από το αξίωμα τους. «(γραμμένο στο: Andre Guillou, ο Βυζαντινός Πολιτισμός,εκδ."Ελληνικά Γράμματα".Το θυμήθηκα από μια αναφορά σε άρθρο του Στέλιου Παπαθεμελή)

Με μία φράση: ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr
Αρχιτέκτων- συγγραφέας. Από τις εκδόσεις «Γόρδιος» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «Αιθιοπία (Αβησσυνία).Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: