25 Μαρ 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (και πάλι ....)

Περιληπτικά (ΠΑΡΟΝ 25-3-2017)

Συνεχίζεται με ένταση (στο Ελεύθερο Τμήμα) εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, μετά το «διάλειμμα» (ή, διακοπή) των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ των «δύο πλευρών» στην Ελβετία για την εξεύρεση «λύσης» του Κυπριακού. Ένταση που προκύπτει και από το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εισέρχεται σιγά-σιγά σε προεκλογική περίοδο.

Ένα από τα «επιχειρήματα» που επιστρατεύονται «υπέρ της λύσης» εκ μέρους της πλευράς Ανα(ν)στασιάδη και ΑΚΕΛ., είναι η πιθανότητα της προσάρτησης από την Τουρκία των κατεχομένων εδαφών, σε περίπτωση που ο λαός αρνηθεί να αποδεχθεί την (τουρκική) «λύση» που διαπραγματεύονται.

Στην ουσία, τα κατεχόμενα είναι ήδη εν πολλοίς προσαρτημένα στην Τουρκία. Διοικητικά, στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά, είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Η μεταφορά νερού από την Τουρκία, οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στα θέματα του ηλεκτρισμού, της ενέργειας και άλλων τομέων μεταξύ ψευδοκράτους- Τουρκίας, το γεγονός ότι περιοχές του ψευδοκράτους, όπου εκτελούνται έργα από την Τουρκία περιέρχονται στην κυριότητα της τουρκικής επικράτειας, είναι απτά παραδείγματα του τι πραγματικά συμβαίνει.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική και Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια εύρεσης Βιώσιμης λύσης. Άλλως, ο Κυπριακός Ελληνισμός κινδυνεύει να χάσει την ασπίδα του κράτους του, μόλις αποφασίσει να αυτοκτονήσει εάν αποδεχθεί λύση των προδιαγραφών σαν αυτές που συζητούνται σήμερα.

ΑΠΟΔΕΚΤΗ σήμερα είναι ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ μια ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ. ΒΙΩΣΙΜΗ λύση σημαίνει:

-Πλήρης αποκατάσταση της κρατικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Όχι στην λεγόμενη «Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία»

-Αποχώρηση των στρατευμάτων Κατοχής

-Αποχώρηση των εποίκων π-λην αυτών που προβλέπουν οι Συνθήκες

Yπενθυμίζω –ενισχυτικά της όποιας προσπάθειας- ένα ισχυρό επιχείρημα (μου το θύμισε άρθρο του Π.Ήφαιστου) ότι : «η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΛΥΣΗΣ». Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Γι’ αυτό πλέον δεν χρειάζεται να αποφασίσει κάτι άλλο παρά μόνο να αξιώσουμε έντονα εμείς οι ίδιοι να εφαρμοστεί!!] ότι το acquis communautaire ισχύει για όλη την Επικράτεια του ισότιμου και κυρίαρχου κράτους-μέλους της.

Βασικά, τόσο η αποτυχία των συνομιλιών επί 4 δεκαετίες όσο και η ένταξη –συν βέβαια το καθοριστικό ΟΧΙ των κυπρίων στο ρατσιστικό, αντί-δημοκρατικό και ανελεύθερο σχέδιο Αναν– επιτάσσουν αποκατάσταση στην Κύπρο της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας.”

Η λεγόμενη «λύση» των Ανα(ν)στασιάδηδων και του ΑΚΕΛ, οδηγεί σε νομιμοποίηση των κατεχομένων, νομιμοποίηση του εγκλήματος πολέμου του εποικισμού, επικυριαρχία της Τουρκίας επί όλης της Μεγαλονήσου. Προκύπτει, εκ των ων ουκ άνευ, ότι ήταν και είναι μονόδρομος η εμμονή της Ελληνικής πλευράς στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων ως μίας εκ των προϋποθέσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail.g.papagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: